Helsingborgs kulturskola

Lär dig spela instrument, sjunga, dansa, spela teater, utveckla din konstnärliga ådra eller lär dig filma och jobba med olika medier på Helsingborgs kulturskola. Kulturskolan har också ett brett program riktat mot skolor.

Hej du som är mellan 0-19 år! Välkommen till Helsingborgs kulturskola. Här kan du hitta och utveckla din kreativitet. Varmt välkommen att ta del av vårt breda utbud både på skoltid och på din fritid.

Vi bygger om – Ansökan stängd till kurser och utbildningar via SpeedAdmin!

Fredag 8 mars 2019 klockan 09:00 välkomnar vi er åter till att ta del av och anmäla er till vårt stora utbud av utbildningar och kurser inom musik, konst, dans, teater och media på en uppdaterat hemsida.

Den ordinarie ansökningsperioden för läsåret 2019/20 är 8 mars 2019 till 12 maj 2019.

Lördag 9 mars 11:00–15.00 är ni alla välkomna till Kulturskolans Öppet hus på Dunkers och prova på det vi har att erbjuda under kommande läsår. Då finns det även möjlighet att få mer information och hjälp med anmälan.

Nu till våren har vi fortfarande plats till:

Filma med mobilkamera

Lär dig att filma proffsigt med en mobilkamera! Under kursen lär du dig det filmiska berättandet – filmkonstens språk, regi, ljussättning och redigering. De här kunskaperna omsätter vi i praktiken genom att att regissera en scen med teaterelever och dessutom filma en musikvideo till danselever på Kulturskolan.

Ålder: 10-14 år
Antal tillfällen: 8
Frekvens:1/vecka
Pris: 600 Kr/termin
Kursstart: v 12 2019
Dag och tid: onsdagar 15.30-17.00

Fotografi med mobilkamera

Fotografera som ett proffs med din mobilkamera. Det spelar ingen roll om du inte har en dyr systemkamera. Vi arbetar med flera olika fotogenrer – porträtt, landskap, gatubilder med mera. Du får lära dig grunderna i komposition, ljussättning och stil. Ta proffsiga foton och hitta din egen stil i fotografering.

Ålder: 10-14 år
Antal tillfällen: 6
Frekvens: 1/vecka
Pris: 450 kr
Kursstart: v 14 2019
Dag och tid: tisdagar 15.30-17-00

Anmäl till: helsingborgskulturskola@helsingborg.se

Sportlov och Kulturskolan
=sant!

Under sportlovet erbjuder Kulturskolan både workshops med lite mer innehåll och tillfällen för inspiration och prova-på!

Programmet hittar du här!

Kulturskolan – Så funkar det

Utbildning, kurs eller workshop? Här har vi samlat allt det du behöver veta om hur du söker till Kulturskolan.

Läs mer om hur det funkar!

HBTQ-certifierade
Helsingborgs kulturskola är HBTQ-certifierade

Följ Kulturskolan på Facebook

På Facebook samlas vi, elever, vårdnadshavare, lärare och andra intresserade. Här får du se bilder och filmer från events, vad som är på gång och såklart inspiration till mer kulturskapande!

Gå till Kulturskolans Facebooksida

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of dunkerskulturhus.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close